Republica Moldova marchează Ziua Independenței

Cu ocazia aniversării a 31 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, Alexandru Musteața, directorul Serviciului de Informații și Securitate a participat, alături de alți oficiali de stat, la programul de activități, dedicat sărbătorii naționale.

 

Directorul SIS a adus un omagiu celor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, prin depuneri de flori la Complexul Memorial „Maica Îndurerată" și monumentul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, după care s-a alăturat conducerii țării și invitaților la festivitatea de inaugurare a sărbătorii, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

 

Mesajul directorului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, cu prilejul Zilei Independenței a Republicii Moldova

 

Stimați cetățeni,

 

Republica Moldova aniversează 31 de ani de la proclamarea independenței. În aceste timpuri, deosebit de complicate, independența capătă și mai mult sens și relevanță, ne obligă să păstrăm libertatea de a ne alege propriul destin și să promovăm cu mândrie și demnitate valorile identității naționale.

 

Această sărbătoare este despre oameni și țară, despre prezent și viitor, fără a da uitării trecutul în care eroii neamului s-au sacrificat pentru îndeplinirea voinței poporului de a trăi liber și a fi recunoscuți ca neam.

 

E ziua tuturor celor care apără și promovează interesele naționale ale Republicii Moldova, Serviciul de Informații și Securitate având un rol esențial în realizarea securității naționale și de apărare a statului de drept. Exprim mulțumiri colegilor mei care, prin activitatea lor de zi cu zi, țin la distanță riscurile și amenințările la adresa independenții, suveranității și integrității teritoriale. Vom continua, și cu mai multă determinare, să redăm încrederea cetățenilor în instituție, să consolidăm parteneriate pentru că doar în comun putem asigura o securitate orientată către cetățean, societate și stat.

 

După mai bine de trei decenii, Republica Moldova trăiește un alt eveniment istoric - aspirațiile europene ale statului nostru iau forme concrete și este foarte important să rămânem uniți și consecvenți în jurul acestui deziderat, să ne oferim șansa de a ne deschide drumul către un viitor la care râvnim și pe care-l merităm.

 

La mulți ani, Republica Moldova, să devii prosperă, mult mai frumoasă și iubită!

 

La mulți ani tuturor moldovenilor de acasă sau din orice colț al lumii, să rămâneți patrioți și mândri de țară!