Știri false - în vizorul SIS

În conformitate cu Dispoziția nr.1 din 22.10.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, Serviciul a identificat site-ul censor.net, care la 22.10.2021 a publicat o știre cu conținut fals.

 

Extras din conținutul articolului: „acordarea gazului pentru Moldova reprezintă o parte din afacere, în rezultatele căreia Procuratura Generală din a Republicii Moldova trebuie să claseze dosarul cu privire la răpirea ex-judecătorului Ceaus”.

 

De menționat, că în urma analizei spațiului informațional al RM, se constată amplificarea impactului informațiilor respective în contextul în care articolul a fost distribuit de către agenția de presă „Komsomolskaya Pravda” (www.kp.md).

 

În context, Serviciul solicită resurselor on-line care au distribuit/preluat informațiile vizate, eliminarea acestora.

 

Totodată, În vederea diminuării impactului știrilor false, Vă îndemnăm în cazul identificării acestora precum și a conturilor false utilizate pe rețelele de socializare utilizate în distribuirea intensă a dezinformărilor, să transmiteți informația în adresa Serviciului de Informații și Securitate, la adresa de e-mail press@sis.md, precum și să raportați publicațiile și conturile administratorilor rețelei de socializare utilizate.