Șase persoane reținute pentru contrabandă cu 600.000 de țigarete și 4.000 litri de alcool – operațiune comună SIS-Vama-PCCOCS

Șase bărbați au fost reținuți în cadrul unei operațiuni SIS-Vama-PCCOCS, ca rezultat al 20 de percheziții, pentru mai multe activități ilicite, inclusiv contrabandă cu 600.000 de țigarete și 4.000 litri de alcool, ce urmau să fie comercializate în România.

 

Activitatea membrilor grupului infracțional a fost documentată timp de 3 luni de către ofițerii SIS și cei ai Serviciului Vamal în coordonare cu procurorii PCCOCS, începând din septembrie 2021. Potrivit materialelor dosarului, cei șase transportau țigările în locuri special amenajate, evitând punctele de trecere a frontierei în care verificările sunt mai riguroase, datorită echipamentului tehnic din dotare. Totodată, acțiunile procesual-penale au relevat nu doar faptele de contrabandă, ci și punctele de depozitare a produselor.

 

Astfel, urmare a probatoriului acumulat, fortificat de rezultatul perchezițiilor la domiciliile, automobilele, garajele figuranților, precum și la tarabele acestora de la „Piața Centrală” din mun. Chișinău, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința a toți șase învinuiți.

 

În desfășurarea investigațiilor, echipa comună formată din ofițerii SIS, cei ai Serviciului Vamal și procurori și-a axat eforturile pe destructurarea întregii scheme infracționale. Astfel, au fost depistate inclusiv locațiile de origine ale produselor de contrabandă și organizatorii activității infracționale. De asemenea, au fost ridicate două automobile destinate transportării contrabandei, precum și trei automobile de lux, în vederea aplicării sechestrelor, ca măsură asiguratorie.

 

Investigațiile continuă, în vederea elucidării tuturor aspectelor faptelor infracționale.