User menu

,,SiS-ul şi Poliţia de Frontieră în alertă antitero", reportaj realizat de către echipa emisiunii „Unitatea de Gardă”

Şase persoane suspectate de legături cu grupări teroriste au fost reţinute pe teritoriul Republicii Moldova. În timpul operaţiunii, unul dintre bănuiţi a fost împuşcat mortal.
Nu vă speriaţi, este vorba doar despre un  scenariu pus în aplicare de Serviciul de Informaţii şi Securitate, în colaborare cu Departamentul Poliţiei de Frontieră şi serviciile secrete ucrainene. La exerciţiul tactic a participat şi echipa emisiunii „Unitatea de Gardă”.

 

Operaţiunea de amploare s-a desfăşurat ieri, în sudul ţării. Locațiile alese de către serviciile speciale: câmpii, păduri şi calea ferată.


Potrivit scenariului, un grup de mercenari, suspectaţi de legături cu teroriştii, intenţionau să pătrundă din Ucraina pe teritoriul ţării noastre. În operaţiunea de reţinere au fost implicaţi mascaţii Detașamentului cu destinaţie specială „Alfa” al Serviciului de Informaţii şi Securitate şi cei de la Poliţia de Frontieră.

 

În timp ce echipele de intervenţie aşteptau momentul asaltului, colegii acestora erau deja pe teren, implicaţi în acţiuni de filaj.

 

La semnalul superiorilor, prima echipă de asalt a ieşit pe teren. Alături de ei au fost şi colegii noştri. Timp de aproape o oră, toţi au stat nemișcați, întinşi la pământ, ascunşi de ochii vizitatorilor nepoftiți.

 

După ce s-a anunţat că presupuşii infractori au ajuns pe teritoriul ţării, echipele de asalt au început operaţiunea de căutare şi reţinere a acestora. Mascaţii din Detaşamentul „Alfa” şi poliţiştii de Frontieră au cercetat în lung și-n lat kilometri de pădure.

 

Exerciţiul tactic a fost efectuat în colaborare cu Serviciul de Securitate al Ucrainei, acţiunea antitero fiind desfăşurată la frontiera dintre Republica Moldova şi Ucraina.

 

Potrivit autorităţilor moldoveneşti, operaţiunea a avut drept scop consolidarea capacităţilor operaţionale ale celor implicaţi în intervenţii contrateroriste.

 

sursa: http://www.canal3.md/ro/news/sis-ul-si-politia-de-frontiera-alerta-antitero