User menu

SIS: Aruncătorul de grenade, adus din RMN de gruparea reținută

Solicitat de Moldova.ORG, Serviciul de Informații și Securitate a oferit detalii privind reținerea a patru persoane și confiscarea unei puști lisă, unui aruncător de grenade și heroinei pe 23 noiembrie, pe strada Albișoara, în centrul Chișinălui.

Potrivit celor de la SIS, persoanele reținute sunt cetățeni ai Republicii Moldova, trei din aceștia fiind originari din stânga Nistrului. Toți au fost judecați anterior pentru diverse infracțiuni, inclusiv pentru un omor.

Cu referire la armele confiscate, ofițerii de la SIS au relatat că pușca cu țeava lisă a fost readaptată pentru comoditate la săvârșirea infracțiunilor. Mai mult, se presupune că această armă a servit la uciderea unei persoane.

În privința aruncătorului de grenade, SIS afirmă că au fost identificate inscripții din fabrică, care pot fi găsite în depozitele militare din așa-numita Republică Moldovenească Nistreană (Transnistria) sau ca obiect relict din timpul conflictului armat din 1992. La moment, entități din cadrul MAI încă analizează arma și aruncătorul de grenade, dar se poate afirma cu siguranță că acestea puteau fi folosite pentru „efectuarea unor acțiuni ilicite”.

Substanța confiscată a fost depistată de MAI ca fiind heroină, posibil ajunsă în Moldova din Ucraina.

Cazul activității acestei grupări criminale este examinat de procurori. Este de menționat că toți membrii grupării și-au recunoscut vinovăția privind comercializarea armelor și heroinei confiscate.

30/11/2015

Sursa:www.moldova.org