User menu

Presa românească: Mihai Balan, «cel mai interesant profil al unui şef de serviciu de informații din întreg spațiul românesc»

Actualul șef al SIS-ului de la Chișinău are una dintre cele mai colorate și mai celebre familii din Moldova. Mihai Bălan este căsătorit cu o foarte cunoscută vedetă TV, Ludmila Bălan, iar cuplul are doi copii — Dan Bălan, unul dintre cei mai notorii cântăreți basarabeni, devenit celebru cu hiturile formației Ozone în întreaga lume și Sanda Bălan, sora cea mică a lui Dan Bălan care la rândul ei lucrează pe zona de media și prezintă o emisiune la postul Prime TV de la Chișinău, scrie George Roncea în Curentul.

 

Bunicul lui Dan Bălan a fost deportat în Siberia de comuniști, este patriot înflăcărat și de Ziua Profesorului, bătrânul și soția sa au primit distincții de stat de la președintele țării.  Pe scurt în opinia mea avem cel mai interesant profil al unui sef de serviciu de informații din întreg spațiul românesc, pe ultima jumătate de secol cel puțin. De la momentul în care SIS-ul era condus de către rusoi de genul generalului Nicolae Sazîkin (1940-1941) — comisar stalinist sovietic pentru afaceri interne din RSS Moldovenească Generalul sau Iosif Mordoveț (1944-1955) — comisar al poporului pentru Securitatea Statului (NKVD) din RSS Moldovenească, apariția lui Mihai Bălan în fruntea serviciului de la Chișinău este ceva cu totul aparte și demn de menționat.

 

Mai rămâne să vedem câți kaghebiști va fi în stare să belească noul șef al SIS, în perioada următoare. Până una alta are parte de o notorietate, prin restul membrilor familie, de invidiat.

 

Sursa: Curentul.ro