User menu

Percheziții în Chişinău. Ce au găsit mascaţii SIS într-o maşină cu numere transnistrene (IMAGINI EXCLUSIVE)

Percheziţii cu mascaţi pe strada Albişoara din Chişinău. 

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate au reţinut o grupare criminală, formată din patru persoane din Dubăsari, bănuită de comiterea unui omor acum 10 ani. Bănuiţilor li se incriminează comercializare de droguri şi arme.

Bărbaţii transportau într-o maşină cu numere transnistrene un aruncător de grenade, o armă cu ţeava lisă şi heroină. Automobilul şi toate lucrurile găsite au fost confiscate. Cazul este cercetat de Procuratură.

"Este un caz grav. Aceasta demonstrează că armele din Transnistria nimeresc în mâinile criminalilor. Urmează o procedură grea. Aceste grupări sunt implicate în tot felul de crime. Lanţul sângeros poate fi şi mai mare", a declarat fostul viceministru de Interne Ghenadie Cosovan.

"Slavă Domnului că organele de drept i-au descoperit. Sper că au destule probe pentru a-i trage la răspundere. Filtre la periferia oraşului au fost introduse acum vreo 40 de ani, când erau vreo 200.000 de transport. Acum e de râsul lumii ca un poliţist să stea cu pixul şi hârtia, în contextul în care avem tehnică modernă. Trebuie să punem camere de luat vederi. Atât timp cât nu controlăm jumătate din hotarele ţării, pot fi aduse liniştit şi tancuri, pentru că nimeni nu vă va spune nimic", a declarat fostul vicecomisar al Capitalei, Vladimir Covali.

23.11.2015

Sursa:www.publika.md