User menu

Detaşamentul cu Destinaţie Specială „ALFA” al SIS, 25 de ani de la constituire

Detaşamentul cu Destinaţie Specială „ALFA” al Serviciului de Informaţii şi Securitate a marcat, la 4 iunie curent, 25 de ani de activitate. Cu acest prilej a fost organizat un eveniment solemn cu participarea ofiţerilor de informaţii şi securitate, veteranilor Detaşamentului, conducerii Serviciului şi membrilor delegaţiilor subdiviziunilor similare din statele CSI şi Europa.


La întâlnirea festivă, Mihai Balan, directorul Serviciului a adresat un mesaj de felicitare, menţionând că ofiţerii Detaşamentului reprezintă forţa puternică, fermă şi altruistă, capabilă să contracareze rapid şi eficient ameninţările la adresa securităţii statului. ,,Abilitatea de a acţiona în cele mai dificile situaţii este rezultatul pregătirii excelente, a spiritului de echipă şi a măiestriei demonstrate în cadrul operaţiunilor speciale. Sunt sigur că nu veţi pierde vigilenţa, îndeplinind şi în continuare cu mândrie şi responsabilitate datoria de a proteja integritatea, independenţa şi securitatea ţării”, a spus Mihai Balan.


Dumnealui a mulţumit veteranilor Detaşamentului cu destinaţie specială ,, Alfa” care, în pofida dificultăţilor, nu au cedat şi şi-au făcut serviciul cu demnitate, onoare şi profesionalism.


În alocuţiunea sa, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a reiterat importanţa cooperării în cadrul subdiviziunilor cu destinaţie specială ale serviciilor de intelligence, menţionând că în prezent nicio instituţie nu mai are capacitatea de a combate de sine stătător riscurile la adresa securităţii fără susţinere şi parteneriat.


Pentru îndeplinirea conştiincioasă a obligaţiunilor de serviciu, competenţă profesională deosebită şi contribuţie meritorie la apărarea şi promovarea intereselor naţionale, unor ofiţeri ai Detaşamentului „Alfa” le-au fost conferite medalii şi distincţii departamentale.


Notă: Creat la 4 iunie 1992, Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Alfa” reprezintă unitatea specializată de elită a Serviciului de Informaţii şi Securitate, care desfăşoară activitatea de combatere a terorismului, independent sau în cooperare cu alte forţe din cadrul sistemului naţional de apărare şi securitate, execută acţiuni de intervenţie anti şi contrateroriste pe întreg teritoriul ţării.

05.06.2017