User menu

Cultura securităţii, promovată de către SIS în rândul studenţilor

În perioada aprilie-mai curent, Centrul Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate desfăşoară un şir de activităţi în domeniul educaţiei de securitate în cadrul mai multor instituţii de învăţământ superior din ţară.


Cu acest prilej ofiţerii de informaţii şi securitate vor organiza un ciclu de conferinţe şi mese rotunde pentru studenţi cu scopul de a-i informa cu privire la evoluţia şi tendinţele terorismului la etapa actuală, rolul şi sarcinile Serviciului de Informaţii şi Securitate în prevenirea şi combaterea acestui fenomen. La fel, ofiţerii SIS vor prezenta activitatea Centrului Antiterorist, autoritate publică abilitată cu atribuţii de desfăşurare nemijlocită a activităţii de prevenire şi combatere a terorismului, precum şi regulile/recomandările de urmat în situaţii de criză teroristă.


Prin intermediul unor astfel de măsuri Serviciul urmăreşte promovarea culturii de securitate în rândul tinerilor, precum şi eficientizarea cooperării cu societatea civilă în vederea contracarării pericolului terorist.

 

27.04.2017