User menu

La cei 25 de ani de la instituire, SIS aduce omagiu predecesorilor săi

Cu prilejul aniversării a XXV-a de la crearea organelor securităţii statului, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi-a invitat veteranii, rezerviştii şi combatanţii, participanţi la acţiunile de luptă pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova din 1992, pentru a le mulţumi pentru contribuţia adusă la asigurarea securităţii statului.

 

Mihai Balan, director al SIS, în mesajul său adresat audienţei, a evocat aprecierile pentru profesionalismul, capacităţile de a face faţă celor mai dificile sarcini şi sacrificiul personal întru apărarea ordinii de drept şi  demnităţii naţionale. ,, Sunteţi acei deschizători de drumuri care, riscându-vă viaţa şi sănătatea aţi pus bazele, aţi creat şi transmis generaţiilor tinere tradiţiile de onoare. Sunteţi mentorii care prin sentimentul datoriei v-aţi dedicat în slujba apărării securităţii naţionale şi consolidării valorilor democratice. Graţie eforturilor depuse de-a lungul timpului de către Dumneavoastră, Serviciul de Informaţii şi Securitate a devenit o instituţie cheie a sistemului de securitate naţională, care se bucură de încrederea societăţii, beneficiarilor legali şi aprecierea partenerilor externi” a spus directorul SIS.

 

Din numele invitaţilor, cuvinte de mulţumire conducerii SIS au fost exprimate de către  Petru Luca,  preşedinte al Asociaţiei Veteranilor SIS şi Alexandru Ganenco, vicepreşedinte al Asociaţiei Veteranilor Războiului pentru Independenţă a SIS. Veteranii au felicitat ofiţerii de informaţii şi securitate cu prilejul sărbătoririi Zilei lucrătorului din organele securităţii statului şi aniversării a 25-a de la crearea Serviciului de Informaţii şi Securitate, dorindu-le să-şi îndeplinească şi în continuare cu cinste şi patriotism obligaţiile de serviciu.

 

,,Suntem mândri că generaţia noastră şi-a adus aportul la crearea şi consolidarea organelor de securitate,  la selectarea şi educarea patriotică a ofiţerilor, care astăzi ocupă diferite funcţii în cadrul Serviciului, inclusiv şi la posturi de conducere. Mă bucur că ştafeta a fost preluată de către profesionişti”, a declarat Petru Luca.

 

La rândul său, Alexandru Ganenco a vorbit despre  atenţia şi sprijinul acordat veteranilor de către conducerea Serviciului şi a  mulţumit pentru deschidere şi colaborare în numele asigurării securităţii Republicii Moldova.

 

În semn de recunoştinţă, pentru aportul considerabil la asigurarea securităţii statului, veteranii au fost menţionaţi cu distincţii guvernamentale şi departamentale.

 

În cadrul ceremoniei a fost ţinut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuţi pentru apărarea integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova.

 

12.09.2016