User menu

Subcomisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIS, în vizită la Institutul Naţional de Informaţii şi Securitate

În cadrul întâlnirii oaspeţilor le-a fost făcută o amplă prezentare a Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate, unica instituţie de învăţământ care pregăteşte specialişti în domeniul activităţii informative, contrainformative şi operative de investigaţii pentru Serviciul de Informaţii şi Securitate.


În anul curent institutul va marca 15 ani de la constituire, perioadă în care a cunoscut mai multe reorganizări în scopul optimizării şi perfecţionării procesului de pregătire, precum şi modernizării bazei tehnico-materiale şi informaţionale, conform standardelor europene.


Alexandru Balan, directorul adjunct al SIS a menţionat că la nivelul instituţiei se fac toate demersurile pentru ca procesul de profesionalizare să fie unul competitiv şi performant, în concordanţă cu obiectivele şi misiunile pe care le are Serviciul de Informaţii şi Securitate. Dumnealui a dat asigurări că instituţia de învăţământ, în continuare, va presta servicii de calitate în instruirea ofițerilor de informații pentru a anticipa evoluțiile mediului de securitate.


Deputaţii au dialogat cu studenţii şi corpul profesoral despre cunoștințele și deprinderile dobândite de-a lungul pregătirii de specialitate. La fel, a fost subliniată importanţa deosebită a procesului de instruire profesională a viitorilor ofiţeri de informaţii, precum şi a perfecţionării continue în carieră, astfel încât aceştia să poată preveni şi elimina provocările la adresa securităţii naţionale.


Membrii Subcomisiei au urat succes în carieră tinerilor absolvenţi şi au felicitat corpul didactic pentru profesionalismul şi implicarea în formarea noilor generaţii de ofiţeri de intelligence.


În timpul întrevederii conducerea Serviciului a evocat un şir de priorităţi, una din acestea reprezintă dezvoltarea capacităţilor de cercetare a Institutului în materie informativă şi contrainformativă, şi oferirea de produse academice, ştiinţifico-practice, utile atât Serviciului de Informaţii şi Securitate, cât şi altor structuri din sistemul de asigurare a securităţii naţionale.


Membrii Subcomisiei au reconfirmat susţinerea plenară în vederea dezvoltării Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate.

 

19 iunie 2017