User menu

SIS şi Procuratura au reţinut un individ bănuit de păstrarea ilegală a unui lot impunător de muniţii şi explozive

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, realizate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal a fost contracarată activitatea ilegală a unui cetăţean al Republicii Moldova, care păstra la domiciliu un lot impunător de muniţii şi explozive, obiecte interzise în circuitul civil, care prezintă pericol sporit pentru securitatea oamenilor.


Operaţiunea a fost realizată în cadrul cauzei penale, pornite pe faptul comercializării şi păstrării ilegale a muniţiilor.


Astfel, în cadrul mai multor percheziţii efectuate de către ofiţerii de informaţii şi securitate şi procurori la domiciliile făptuitorului au fost depistate şi ridicate 7.2 kg. de substanţă explozivă TNT (trinitrotoluent), 188 capsule detonante pirotehnice KD 8A, 3 detonatoare electrice şi 8 fiole de substanţă chimică lichidă, utilizată în industria militară la producerea substanţelor explozive.


Materialul exploziv era păstrat la domiciliul făptuitorului, situat într-o localitate din suburbia municipiului Chişinău, în condiţii necorespunzătoare, care punea în pericol iminent viaţa şi sănătatea localnicilor.


Persoana s-a aflat în vizorul Centrului Antiterorist al SIS în perioada ultimelor 6 luni, având asupra sa suspecţii de păstrare şi comercializare a substanţelor explozive pe teritoriul Republicii Moldova.


Făptuitorul (anterior condamnat) a fost reţinut de către procurori pe un termen de 72 ore, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 290, 292 Cod penal. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 5 ani privaţiune de libertate.

 

Materialul video poate fi vizualizat accesând următorul link:

https://youtu.be/r6au8Js9N-M

 

04.04.17