User menu

Operaţiune comună soldată cu reţinerea unui mercenar

Un cetăţean al Republicii Moldova, aflat în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru activitate de mercenariat, a fost reţinut şi deferit organelor de ocrotire a normelor de drept naţionale.

 

Complexul de acţiuni speciale de investigaţii a fost realizat la finele săptămânii trecute de către SIS, în cooperare cu MAI şi Procuratura  municipiului  Chişinău.

 

Bărbatul a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina. Tânărul de 24 de ani  este  originar din r-nul Cimişlia, cu domiciliul permanent în s. Varniţa. 

 

În cadrul acţiunilor procesual-penale, persoana reţinută a cooperat cu organul de urmărire penală şi şi-a recunoscut integral vinovăţia. Pe marginea acestui caz a fost iniţiată cauză penală în baza prevederilor articolului 141 Cod Penal al Republicii  Moldova “activitatea mercenarilor”. Persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani. La finele săptămânii trecute, Judecătoria sectorului Centru a emis pe numele bărbatului mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

 

 Serviciul de Informaţii şi Securitate în cooperare cu organele abilitate ale statului, precum şi cu partenerii externi continuă măsurile de prevenire şi contracarare a activităţii de mercenariat şi întreprinde acţiuni pentru identificarea şi reţinerea persoanelor care atentează la securitatea naţională şi regională.

 

Video poate fi accesat la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=z_-wrnNgnP4&feature=youtu.be

23.01.17